Downloads

Malthezer Hoeve

Nieuws


Geslaagde werksessie over samen wonen op de Malthezer Hoeve

|  20 oktober 2021  |

De Malthezer Hoeve is een voormalige boerenhoeve op een landschappelijk unieke locatie aan de rand van Aarle-Rixtel. Het is een historisch stukje dorp dat nieuw leven verdiend. Dit nieuwe leven gaan we vormgeven samen met toekomstige bewoners en belangstellenden. De leegstaande boerderij wordt getransformeerd naar een bijzondere Woonhoeve waar het ‘samen wonen’ centraal staat.

Op dinsdag 19 oktober 2021 organiseerden we een eerste werksessie voor zo’n 50 belangstellenden. Een samenwerking van Pauwert Architectuur, Verhoeven de Ruijter en Robert Hellings van Cedrus Vastgoed.

 

De workshop, met het thema “Samen wonen, samen leven”, was bedoeld om geïnteresseerden te betrekken in het proces door te luisteren naar hun wensen. In verschillende groepen is er enthousiast gebrainstormd over de drie onderdelen van het project: het landgoed, de hoeve en de villa. Ideeën en opmerkingen zijn verzameld en helpen ons verder bij het ontwikkelingsproces van de hoeve. Binnenkort zal er een herhaling zijn van deze workshop voor degene die niet op deze avond aanwezig konden zijn. Later zullen er meer werksessies worden georganiseerd waarin we onder andere dieper induiken op de woningen.

 

Een indruk van deze avond:

 


Op zoek naar gedenkkracht voor de Malthezer Hoeve

|  12 mei 2021  |

De Malthezer Hoeve is een voormalige boerenhoeve op een landschappelijk unieke locatie aan de rand van Aarle-Rixtel. Het is een historisch stukje dorp dat nieuw leven verdiend. Dit nieuwe leven gaan we vormgeven samen met toekomstige bewoners en belangstellenden. De leegstaande boerderij wordt getransformeerd naar een bijzondere Woonhoeve waar het ‘samen wonen’ centraal staat. Afgelopen week is tijdens de eerste online informatieavond de ambitie van het nieuwe woonproject gepresenteerd.

Een enthousiaste groep belangstellenden is tijdens deze informatieavond meegenomen door de historie van de locatie, de kwaliteiten van de plek en eerste ideeën voor de toekomst.

 

De leidraad voor de ontwikkeling van de locatie is het ‘samen wonen’. We zijn daarom ook op zoek naar belangstellenden die actief mee willen denken over de manier waarop zij hier willen wonen. De historische waarde, het gebruik van het landschap en het realiseren van een woonprogramma voor jong en oud zorgde al voor een bijzondere mix aan belangstellenden tijdens deze eerste informatieavond. Samen met Verhoeven de Ruijter en Robert Hellings van Cedrus Vastgoed kijken we uit naar de volgende stappen in het proces. In de nabije toekomst gaan we werksessies op locatie organiseren, om gezamenlijk na te denken over hoe we invulling kunnen gaan geven aan het ‘samen wonen’ op de Malthezer Hoeve.