Verloop van de Werksessie ‘Samen wonen’

Datum
19-10-2021 / 16-11-2021

Locatie
Landgoed D’n Heikant Aarle Rixtel / Kantoor aan de Heuvel in Lieshout

Cedrus Vastgoed
Robert Hellings

Pauwert Architectuur
Mart Huijbers, Henk Schoones, Myrthe Coppers, Marloes Menting, Doris van Beers, Annabel Tielemans

Verhoeven De Ruijter
Marianne Verhoeven, José de Ruijter

 

Rond 19uur beginnen de geïnteresseerden binnen te komen. Ze worden ontvangen met koffie en thee en mogen een plek aan de tafels uitzoeken. Daar kunnen ze de posters waar ze het straks over gaan hebben alvast bestuderen. Wanneer de tafels vol zijn, is er een voorstel rondje en kan de avond beginnen.

De avond start met een introductie praatje van Robert Hellings de huidige eigenaar van de hoeve. Hij geeft aan wat de insteek van de avond gaat worden en waarom hij dit bijzondere project heeft omarmd. Daarna introduceert Mart Huijbers het project de Malthezer Hoeve voor degene die niet bij de online informatie avond aanwezig waren.

De opdracht van de avond wordt uitgelegd en daarna kan iedereen aan de slag.

Per tafel liggen er drie posters, iedere poster geeft een thema weer; het landgoed, de hoeve, en de villa. Over een thema wordt 15 minuten gediscussieerd waarbij ideeën en opmerkingen direct op de poster worden getekend en geschreven. Na de 15 minuten wordt er naar het volgende thema gekeken en begint de discussie opnieuw. Er wordt enthousiast gediscussieerd en er komen veel nieuwe ideeën en opmerkingen langs, waaronder een fruitboomgaard op het landgoed, het gebruik van deelauto’s, en een creatieve/multifunctionele ruimte in de villa. Die 15 minuten per poster lijken te weinig te zijn om alles te kunnen bespreken.

Na de discussies worden per tafel een aantal ideeën en opmerkingen verzameld en op drie lege posters geplakt.

Als afronding worden de posters besproken door Mart en het blijkt dat er overeenkomende, maar ook tegenstrijdige ideeën zijn. De opgehaald infromatie en discussies zorgen voor al bekende maar ook zeker nieuwe inzichten. Deze punten worden meegenomen in de verdere uitwerking van de plannen.

Er wordt afgesloten met de uitnodiging om naar de volgende informatie avond te komen, waar er gesproken gaat worden over onder andere de woningen.

 

01 Landgoed

02 Hoeve

03 Villa